Τμημα Διοικητικης Επιστημης και Τεχνολογιας

a

ΗΡΑ (ΣΩΤΗΡΙΑ) ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  1. Home
  2. ΗΡΑ (ΣΩΤΗΡΙΑ) ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
hera
ΗΡΑ (ΣΩΤΗΡΙΑ) ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Καθηγήτρια
Πρόεδρος του Τμήματος

+30 2610 962 860
hera@upatras.gr

Η Ήρα Αντωνοπούλου είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και διδάκτωρ του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1994 μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πατρών με γνωστικό αντικείμενο «Προγραμματισμός και εφαρμογές». Από το 2001 έως και 2017 ήταν Σύμβουλος καθηγήτρια στο ΕΑΠ στο προπτυχιακό πρόγραμμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ και συνεργάτης του ΕΑΙΤΥ. Από 07-05-19 είναι Καθηγήτρια του Τμήματος Διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακής Καινοτομίας με διεθνή τίτλο «ENTREPRENEURSHIP & DIGITAL INNOVATIONLAB» (Ε.D.I. Lab), ΦΕΚ 768/30-04-15 και Διευθύντρια του ΜΠΣ¨ψηφιακή καινοτομία και διοίκηση”. Διετέλεσε Αντιπρύτανης ΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ και Πρόεδρος Επιτροπής Ερευνών ΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ (ΕΛΚΕ) και Αναπληρώτρια Πρύτανης Ακαδημαϊκών του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Επίσης έχει διατελέσει Κοσμήτωρ της Σχολής ΣΔΟ του ΤΕΙ Πατρών και Πρόεδρος τριών τμημάτων του ιδίου Ιδρύματος. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν Μαθηματική Λογική, Συνδυαστική, Θεωρία Αλγορίθμων, Κρυπτογραφία και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, Προστασία της Ιδιωτικότητας του Ατόμου στην Κοινωνία της Πληροφορίας καθώς και Προγραμματισμό & Εφαρμογές του σε διάφορα γνωστικά πεδία όπως σε επιχειρήσεις και στην εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει πάνω απο 100 πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια και έχει συγγράψει 5 βιβλία.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα