Τμημα Διοικητικης Επιστημης και Τεχνολογιας

a

5 Δεκεμβρίου, 2022

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος ΔΕΤ, ο Τάσος Γιαννίτσης

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, «Οδυσσέας Ελύτης» (Κτίριο Διοίκησης) πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ, Καθηγητή Τάσο Γιαννίτση.

Η τελετή αυτή εντάχτηκε στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος των εκδηλώσεων για την 58η Επέτειο από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ παράλληλα συνδυάστηκε και με τον εορτασμό  του προστάτη Αγίου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέα. 
Η έναρξη της τελετής έγινε με την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστο  Μπούρα, ο οποίος μίλησε για την προσωπικότητα του τιμώμενου και την σημασία της επετείου για το Πανεπιστήμιο, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητή Βασίλειο Βουτσινά και από τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Καθηγητή Αριστογιάννη Γαρμπή.


Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τιμώμενου, Τάσου Γιαννίτση, από τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Καθηγητή Αριστογιάννη Γαρμπή, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιστημονικό και συγγραφικό έργο του, το οποίο εστιάζει στην διερεύνηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ τεχνολογικής αλλαγής και καινοτομίας με την οικονομική ανάπτυξη. 

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Αριστογιάννης Γαρμπής
Ο Ομότιμος Καθηγητής Τάσος Γιαννίτσης,
Επίτιμος Διδάκτορας του τμήματος ΔΕΤ Πανεπιστημίου Πατρών

Η ανάγνωση του Ψηφίσματος και του Τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή κ. Μπούρα και η Αναγόρευση του Τάσου Γιαννίτση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγητή  κ. Γαρμπή.

Ακολούθησε η Περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο και επίδοση του μεταλλίου του Πανεπιστημίου Πατρών από τον Πρύτανη, Καθηγητή Χρήστο Ι. Μπούρα. Ο Τάσος Γιαννίτσης φανερά συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα και αφού ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για την πρωτοβουλία και για την τιμή που του αποδόθηκε πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε εποχές ανατροπής υποδείγματος».
Στην σημαντική αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν και την παρακολούθησαν οι Αντιπρυτάνεις, οι Κοσμήτορες των Σχολών και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, Βουλευτές και πολιτικά στελέχη του Νομού Αχαΐας, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου και αρκετοί φοιτητές.

Ο Πρόεδρος του τμήματος ΔΕΤ Καθηγητής Αριστογιάννης Γαρμπής,
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, και
Ο Κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητής Βασίλειος Βουτσινάς.
Οι Καθηγητές Β. Βουτσινάς, Τ. Γιαννίτσης, Χ. Μπούρας, Α. Γαρμπής
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, και ο τιμώμενος Καθηγητής Τάσος Γιαννίτσης
Τα μέλη ΔΕΠ: Δ. Παπαδόπουλος, Κ. Γιωτόπουλος, Ι. Μητρόπουλος, Α. Γαρμπής με τον Επίτιμο Διδάκτορα Τ. Γιαννίτση.
Αναμνηστική φωτογραφία με τους Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών.
ο Τ. Γιαννίτσης με τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή Α. Γαρμπή, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Χ. Πιερρακέα και τον Αντιπρύτανη Αναπληρωτή Καθηγητή Β. Βασιλειάδη.
Ο Τάσος Γιαννίτσης με το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών
Ο Τάσος Γιαννίτσης με τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή Αριστογιάννη Γαρμπή